SalesApp: zo kun je 'm gebruiken


Geschreven door: BEND apps op 23 maart 2021
2021-03-23 14:48:00

Meer en makkelijker verkopen, wie wil dat nu niet? Met de SalesApp zorg je ervoor dat je alle relevante informatie uit je salesproces vastlegt, om beter inzicht te krijgen in de behoeften van potentiële klanten.

Data boven onderbuik
Met alle respect voor de oudere garde, maar het verkoopvak is aan het veranderen. Het onderbuikgevoel was lange tijd leidend in het nemen van beslissingen. Maar die tijd is voorbij: met de SalesApp baseer je je namelijk op de keiharde feiten. We leggen namelijk heel veel data vast en ontsluiten die op overzichtelijke wijze. Zo zie je ineens dat je het veel beter doet in die ene regio of branche dan je dacht, wat je misschien reden geeft om daar wat meer mankracht op te zetten. 

We gebruiken de data ook om te bepalen welke leads de meeste aandacht verdienen. Dankzij de RelatiesApp weten je verkopers bovendien precies welke contactpunten er al zijn geweest, of er eventuele vragen zijn en hebben ze inzicht in andere relevante informatie. Ook afspraken leg je eenvoudig vast, zodat iedereen altijd op de hoogte is van de laatste stand van zaken.

Met de SalesApp hou je je verkoopkansen heel exact bij. Het wordt hierdoor makkelijker om aanbiedingen op maat te doen. Ook kun je verschillende salesmodellen vastleggen, en daarmee het werk van je verkopers makkelijker maken. De SalesApp zorgt ervoor dat iedereen weet welke vragen er echt beantwoord moeten worden, bijvoorbeeld over het budget of over de beslissingsbevoegdheid. 

Vlot bijsturen
Tegelijkertijd zorgt alle data er ook voor dat je inzicht krijgt in het succes van je salesteam. Je ziet wat er goed gaat en wat beter kan, en kunt snel en gericht bijsturen. Dankzij de voorspellingen in de SalesApp weet je ook wat je drukke periodes zijn en wanneer je dus een tandje moet bijschakelen. Uiteraard leg je ook eenvoudig verschillende doelen vast, zodat je bijvoorbeeld op financieel vlak kunt zien of alles naar wens verloopt. Tot slot zie je ook hoeveel leads er nodig waren om tot een sale te komen, dus weet je of je daar moet opschalen.

Lang verhaal kort: de SalesApp ondersteunt je op allerlei manieren en plekken in je salesproces, waardoor de kwaliteit van je salesteam zal stijgen. En dat zorgt ervoor dat je meer en makkelijker verkoopt. En wie wil dat nu niet?

Gratis online nieuwsbrief ontvangen?


Schrijf je nu in voor onze gratis online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het nieuws rondom de Microsoft Powered Apps van Bend!

Aanmelden nieuwsbrief