ProjectApp: zo kun je 'm gebruiken


Geschreven door: BEND apps op 15 maart 2021
2021-03-15 14:45:00

Als jouw bedrijf regelmatig projecten draait, weet je dat het beheren daarvan best een uitdaging kan zijn. Met de ProjectApp van BEND is er nu een betaalbare en laagdrempelige manier om je projectmanagement strakker in te regelen. In deze blog lees je hoe je de ProjectApp kunt gebruiken.

Het begint met een opdracht
Elk project begint natuurlijk met een opdrachtverstrekking. Omdat de RelatiesApp aan de basis ligt van de ProjectApp, heb je alle relevante informatie van een klant al bij de hand. In de ProjectApp kun je vervolgens heel eenvoudig een project aanmaken, en zaken als de omvang ervan vastleggen. Je kunt ook snel projectleden toevoegen en ze rechten geven, zodat ze uren kunnen schrijven. Het facturen wordt ook een erg eenvoudig met de ProjectApp.

In de ProjectApp kun je eenvoudig zien hoeveel uren er beschikbaar zijn voor een project, hoeveel er gebruikt zijn en hoeveel er over zijn. Grotere projecten deel je op in projectonderdelen, om het overzicht zo goed mogelijk te bewaren. Dat heeft als bijkomend voordeel dat je ook bij grotere projecten de klant eenvoudig op de hoogte kunt houden over de kosten. Om dat te kunnen doen, moeten je projectleden wel hun uren schrijven. En ook dat is goed geregeld met de ProjectApp.

Uren schrijven kun je namelijk direct via Outlook doen. Een projectlid maakt een afspraak in zijn Outlook-agenda, en legt daarbij een start- en eindtijd vast. De afspraak kun je linken met de ProjectApp. De duur van de afspraak zijn je uren, die je vervolgens alleen nog maar aan het goede project hoeft te koppelen.

Ook het factureren gaat heel eenvoudig. Een projectmanager vinkt de uren af, en daarna kun je automatisch een factuur op laten stellen. Even controleren en doorsturen naar de klant! Die krijgt een overzicht van het aantal gebruikte uren per projectonderdeel. Het bijbehorende uurtarief heb je natuurlijk eerder al afgesproken en vastgelegd.

Inzicht dankzij data
Een bijkomend voordeel van werken met de ProjectApp, is dat je een hoop data vastlegt. We hebben ervoor gezorgd dat je deze data kunt inzien en gebruiken. Dat begint heel eenvoudig, met een overzicht van het aantal uren dat aan een project besteed is, of het aantal beschikbare uren dat er nog is. Dat is ook inzichtelijk over meerdere projecten tegelijk. 

Daarnaast kun je ook doelen vastleggen per projectmedewerker. Het voordeel daarvan is dat je kunt zien hoeveel uren iemand in totaal beschikbaar heeft, en welk deel daarvan facturabel is. Zo kun je op tijd bijsturen, waar nodig. Je kunt daarin ook toekomstig werk meenemen, zodat je al snel weet of ze de komende maanden ook facturabel genoeg kunnen zijn. Eventueel kun je dan meer werk inplannen, of bijschalen als iedereen al vol zit.
Laat je verrassen door het gemak dat de ProjectApp je geeft bij projectmanagement!

Gratis online nieuwsbrief ontvangen?


Schrijf je nu in voor onze gratis online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het nieuws rondom de Microsoft Powered Apps van Bend!

Aanmelden nieuwsbrief