MarketingApp: zo kun je 'm gebruiken


Geschreven door: BEND apps op 1 maart 2021
2021-03-01 14:37:00

Zoals je misschien al hebt gelezen, is de MarketingApp niet echt een app. We hebben ‘m voor het gemak wel even zo genoemd, maar eigenlijk gaat het hier om de manier waarop we je marketing kunnen ondersteunen met slimme software.

Alles over leads
Wil je iets doen met online marketing, dan zorg je voor een goede website. Daar vertel je over je producten en diensten, zodat potentiële klanten geïnteresseerd raken. Vaak heb je een formulier waar ze gegevens achter kunnen laten. Die gegevens leggen we direct vast in de RelatiesApp. Is die persoon al bekend, dan koppelen we eventuele extra informatie. Dit geeft je informatie over hoe contactpersonen je website gebruiken. Nieuwe leads leggen we vast in een nieuwe profiel.

Zoals je weet, zit niet iedere lead in dezelfde stap van het beslissingsproces. Daarom kun je je leads een score meegeven. Hoe hoger de score, hoe dichter ze bij een aankoop zijn. Het scoren van je leads kunnen we voor een groot deel automatiseren, bijvoorbeeld aan de hand van de webformulieren, de webpagina’s die ze hebben bekeken of het openen van links in je nieuwsbrief. Iemand die al je blogs leest, whitepapers downloadt en alle links in nieuwsbrieven opent, is waarschijnlijk al bijna klaar om van je te kopen. Logisch dat je daar wat meer energie in steekt, we zorgen dat deze groep boven komt drijven in je SalesApp.

Een ander belangrijk onderdeel van de ondersteuning die we je geven op het gebied van marketing, is het segmenteren van je doelgroepen. Niet iedereen zit te wachten op dezelfde boodschap, dus is het het belangrijk dat je content op maat aanbiedt. Dat begint met het segmenteren van je doelgroep. Met onze software doe je dat snel en op overzichtelijke wijze.

Zodra de doelgroep gesegmenteerd is, ligt de weg open om aan marketing automation te doen. We zorgen voor een systeem dat automatisch de juiste boodschap naar de juiste persoon stuurt. Hierdoor automatiseer je een groot deel van je marketing, waardoor je tijd overhoudt om bijvoorbeeld betere content te creëren of meer leads na te bellen.

Over nieuwsbrieven gesproken
Verstuur je regelmatig nieuwsbrieven, of ben je dit van plan? Dan zorgen we ervoor dat het subscription management strak geregeld is. Dat is ontzettend belangrijk, omdat je anders niet voldoet aan de AVG-richtlijnen. En dat kan je een stevige boete opleveren.

Een betaalbaar stuk maatwerk
We zouden onze MarketingApp het liefst als echte app aanbieden, maar dat gaat niet. Daarvoor is elk bedrijf en de samenhang tussen de software die gebruikt wordt, te uniek. We garanderen je wel dat we je een betaalbare maatwerkoplossing bieden.

Gratis online nieuwsbrief ontvangen?


Schrijf je nu in voor onze gratis online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het nieuws rondom de Microsoft Powered Apps van Bend!

Aanmelden nieuwsbrief